Egyéb

Őszi továbbképzések

A Koraszülött Mentor Program (EFOP-1.2.10-16-2016-00001 azonosító számú, „Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban” című pályázati program) a szülőket segíti, de a koraszülöttek magasabb szintű ellátásának elősegítése is célja. Ennek érdekében – tipikusan ősszel és tavasszal – konferenciákat, workshopokat rendezünk a régió szakorvosai, háziorvosai és a korai fejlesztő szakemberei számára.

Októberben konferenciát szervezünk neonatológusok (koraszülöttekkel és újszülöttekkel foglalkozó szakorvosok) számára, melynek célja a kis súllyal született koraszülöttek ellátásának javítása. Ma már az 500 grammos súllyal született csecsemők is jó eséllyel maradnak életben, ugyanakkor nagyon fontos, hogy születésük után az első perctől kezdve megkapják az állapotuknak megfelelő ellátást. A régió szakembereinek továbbképzése ezen a területen elsődleges fontosságú.

Novemberben a korai fejlesztésben részt vevő szakemberek számára rendezünk konferenciát, melynek célja a koraszülöttek megfelelő gyógypedagógiai, logopédiai fejlesztése. Mivel a koraszülöttek tipikusan elmaradnak társaiktól a testi és szellemi fejlődésben, további, speciális foglalkozásokat igényelnek.

Ugyancsak novemberben rendezünk konferenciát a régióban a koraszülöttekkel kifejezetten foglalkozó védőnők, mentorok számára. A magasabb szintű ellátás ugyanis csak a szakemberek folyamatos fejlesztésével érhető el. A koraszülöttek családjával a védőnők tartják a kapcsolatot, kiemelkedően fontos tehát, hogy a legújabb módszerekről, fejlesztési lehetőségekről értesüljenek.

A Mentorprogram egyre népszerűbb, az egyes eseményekről a www.koraszulottmentor.hu oldalon találnak információt az érdeklődők. Itt lehetőség van kérdezni is szakorvosainktól, vagy a védőnőktől.

Várjuk az érintett szülők jelentkezését a programba. A www.koraszulottmentor.hu oldalon néhány adat kitöltésével lehet jelentkezni. Kérjük ajánlja programunkat azoknak a családoknak, ahol koraszülött gyermeket nevelnek, hogy minél többen tudják igénybe venni az általunk kínált lehetőségeket.

Szerző:

Dr. Nagy Éva projekt menedzser